PROJEKT ALAPADATOK

Kedvezményezett neve:  „Infekciókontroll tevékenységek gyakorlati megvalósítása az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben”
Projekt Megnevezése:  Megújuló betegellátás Oroszlányban
Projekt Azonosító száma:  EFOP-1.8.21-18-2019-00063
Szerződött támogatás összege:
  56 293 383 Ft
Támogatás mértéke:
 100%
Projekt tartalmának bemutatása:

Az egészségügyi ellátással kapcsolatos kockázatok feltérképezése, amely megteremti az egységes infekciókontroll kockázatértékelési rendszer bevezetésének alapját. Megtörténik továbbá a rizikó besorolás adatlap helyi, intézményi szintű bevezetése a kialakított módszertanokkal összhangban.

A fekvőbeteg osztályon kijelölésre kerül a kapcsolattartó, felelős, aki az infekciókontroll tevékenységek végrehajtásáért felelősséget vállal, továbbá rész vesznek a módszertani ajánlásokat elkészítő kiemelt projekt, projektgazdája által szervezett képzéseken. A kapcsolattartó rendszer kialakítása egyúttal a szervezetfejlesztési feladatokat is jelent.

Intézményünkben kidolgozott protokollok vannak MRSA, MACI, iatrogén fertőzések ellátásának kezelésére. A meglévő eljárásrendek, protokollok ugyanakkor nem felelnek meg maradéktalanul az országos módszertani előírásoknak. Emiatt a projektben a módszertani ajánlásokkal összhangban saját, az intézményre szabott helyi eljárásrendet fejlesztünk ki a négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés (pneumónia, véráramfertőzés, sebfertőzés, húgyúti fertőzés) közül az intézményben legnagyobb fertőzési forrást jelentő a sebfertőzés és a húgyúti fertőzés kialakulásának megelőzésére.

A projekt céljainak elérése érdekében jelentős eszközfejlesztés történik a fertőzések megelőzése érdekében.
Projekt tervezett befejezésének dátuma:  2021.06.30