Kórházakban és szociális intézményekben továbbra is KÖTELEZŐ az orrot és szájat eltakaró maszk használata!!!
 Maszk használata kötelező - Matricák - Elsősegély Felszerelés Webshop -  elsosegelyfelszereles.hu

Járványügyi enyhítések: megszűnt a kötelező maszkviselés

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldását rendelte el a Kormány 2021. július 3-án, szombaton, az 5,5 millió beoltott elérését követően.

  • a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés
  • nem kell maszkot viselni a közterületeken , az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.
  • védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra
  • megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály)
  • családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.
  • sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy  védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.
  • az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására

TÁJÉKOZTATÓ

az Intézményben folyó jelentős beruházásokról, korszerűsítésekről

 

Az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben két jelentős állami támogatásból biztosított építészeti kivitelezési és fejlesztési, korszerűsítési beruházás folyik. A város Szakrendelőjében 2003. év óta hasonló volumenű (összesen: közel 190 milliós) projekt megvalósulására nem volt példa.

A Fizikai aktivitás hiánya egyike a XXI. századi modern társadalmak legfontosabb egészségügyi problémáinak.

Egyszerre csak egy lépés, de éveket adhatsz az életedhez.
Járj, hogy tovább élj, mert a mozgás gyógyszer!